Nuttige info


Uitstappen in de streek

Geniet van de vele openbare markten in de omgeving.  Elke dag is er wel ééntje in de streek. Op zaterdag is er een rommelmarkt in Arboleas.  Een overzicht van de markten vindt u in de infomap die in de woning ligt.

Wilt u een uitstap maken naar de zee, dan staat u na een klein half uurtje rijden aan de stranden van Almeria.  Dorpjes zoals Mojacar, Vera, Garrucha, Villaricos, San Juan de los Terreros zullen u zeker bekoren.

Willen de kinderen naar een waterpretpark?  Dan kan u naar Vera gaan (op ca 20 min afstand) of wat verder naar het waterpretpark van Roquetas de Mar.

Of maken jullie liever eens een kameeltocht?  Of paardrijden?  Of go-karting? Of naar Mini-Hollywood?  Het kan allemaal, en nog zoveel meer.

Ook de natuuruitstappen mag u niet vergeten.  Ontdek het prachtige natuurpark van Cabo de Gata, de Tabernas-woestijn, het meer van Negratin of de Sierra Nevada.

Gaat u graag naar grote shoppingcentra met o.a. Primark?  Dan is hier ook meer dan keuze genoeg.

Tenslotte kan u ook de cultuur opsnuiven : bezoek het Alhambra in Granada of ga dichterbij naar het klooster van Saliente.

Uitgebreide info over uitstappen, winkelen, aan te raden restaurants,.. vindt u in onze infoboek in de woning.

Autoverhuur

Grote aanrader voor autoverhuur : www.sunnycars.nl.  Bij deze maatschappij krijgt u een prijs all-in en kom je niet voor verrassende bijkomende kosten te staan.

Neem ook eens een kijkje op de website van Ryanair of bij www.goedkope-autoverhuur.com

Parking

      Gaat u met de wagen naar de luchthaven, dan kan u goedkope parkeerplaatsen vinden op www.parkos.be

      Kijk ook eens bij de park, sleep en fly hotels waar u mits min. 1 overnachting uw wagen kwijt kan bij het hotel.  Een shuttlebus brengt u naar de luchthaven.

Prijzen vluchten

Een heel handige website voor een overzicht van de vluchten en de prijzen, is www.skyscanner.net.

De applicatie op de smartphone biedt meer mogelijkheden dan de website zelf.

Kijk niet enkel naar de vluchten vanuit België. Nederland en Duitsland hebben dikwijls goedkopere vluchten, en dit vooral tijdens de kleine schoolvakanties.

       De dichtsbijzijnde luchthaven is Almeria. Een uitgebreider aanbod vindt u bij Alicante, waar de autoverhuur tevens een pak lager ligt. Daarnaast heb je ook nog de luchthaven van Murcia.

       Maar kijk ook eens naar  Malaga (3 u) en naar Madrid (5u). Madrid heeft supergoedkope vluchten, zeker in de zomervakantie.